Botë

Kthimi i talebanëve ua kthen të zezat grave afgane

Zaiguli dënon kufizimet talebane ndaj grave, por thotë se kriza ekonomike është sfida më e madhe e vendit

Për Zaigulin, amvise 32-vjeçare, e cila jeton në kampin “Nasaji” pranë kryeqytetit Kabul, jeta ka qenë e vështirë edhe para marrjes së pushtetit nga talebanët më 15 gusht të vitit të kaluar.

 

“Problemet më të mëdha janë ato financiare”, tha Zaigul, ndërsa u ul në dyshemenë e shtëpisë së saj njëdhomëshe, së bashku me fëmijët e saj. “Mund të jetoni pa liri, por nuk mund të jetoni kur nuk keni për të ngrënë”, tha ajo për “Al-Jazeeran”

Për Zaigulin, amvise 32-vjeçare, e cila jeton në kampin “Nasaji” pranë kryeqytetit Kabul, jeta ka qenë e vështirë edhe para marrjes së pushtetit nga talebanët më 15 gusht të vitit të kaluar.

Ajo punonte si shërbëtore, ndërsa burri i saj, Nasir, punonte në kantiere ndërtimi dhe kështu fitonin pak para, por jo më. Që nga kthimi i talebanëve në pushtet, vendi është zhytur në krizë të thellë ekonomike, bankave po u mbarojnë paratë e gatshme dhe punonjësit e shtetit vuajnë nga pagat e pamarra prej muajsh, kanë treguar për “Al-Jazeeran”.