Botë

Shkencëtarët në kërkim të akullit 1.5 milion vjet të vjetër

 

Një ekip italianësh dhe francezësh kanë nisur shpimet në Antarktik për të gjetur dhe studiuar shtresën e akullit që besohet se është e vjetër 1.5 milion vjet.

Pas disa ditësh shpimesh, ekipi i prirë nga Carlo Barbante, ka arritur në thellësinë prej 130 metrash.