Botë

Bota reagon pasi Birmania e dënoi me burgim Nobelisten e Paqes

 

Kombet e Bashkuara dhe shtetet e Perëndimit demokratik kanë shprehur zemërimin e tyre pas dënimit të ish-lideres birmane, Aung San Su Ki, me katër vjet burgim për nxitje dhe shkelje të kufizimeve të koronavirusit në Birmaninë nën kontrollin e juntës ushtarake.

Gjykimi i saj është dënuar si proces i turpshëm gjyqësor kundër nobelistes së paqes. Ajo ishte arrestuar pas grusht shtetit ushtarak të shkurtit.