Botë

Bob Dole, burrë lufte, pushteti dhe i ambicieve të mohuara

Bob Dole donte të ecte në këmbët e veta përsëri pas plagëve paralizuese të luftës. Kandidoi për kongres, me krahun e djathtë të lënduar, sa nuk mund të shtrëngonte duart, dhe u ngjit në rangun e Senatit për t'u bërë një udhëheqës republikan me shërbim të gjatë dhe kampion i ashpër dhe i palodhur i partisë së tij.

 

Duke përfaqësuar Kansasin në Kongres për gati 36 vjet, Dole bëri emër në Capitol Hill si ligjvënës mendjemprehtë dhe pragmatik, i besuar për të ndërmjetësuar kompromise përtej vijave partiake. Togeri i 2-të i Ushtrisë, Dole po drejtonte një sulm kundër një istikami mitralozi të nazistëve gjermanë në Itali kur zjarri i armikut i shpërtheu shtyllën kurrizore dhe krahun e djathtë. Ai pothuajse vdiq dhe kaloi tre vjet duke duruar operacione të shumta dhe terapi fizike të dhimbshme

Bob Dole donte të ecte në këmbët e veta përsëri pas plagëve paralizuese të luftës. Kandidoi për kongres, me krahun e djathtë të lënduar, sa nuk mund të shtrëngonte duart, dhe u ngjit në rangun e Senatit për t'u bërë një udhëheqës republikan me shërbim të gjatë dhe kampion i ashpër dhe i palodhur i partisë së tij.

Ai mishëroi vendosmërinë për t’ia dalë mbanë.