Botë

Përshkallëzim i situatës në fund të janarit nga Rusia, alarmon Ukraina

Foto: AP
 

Ministri i Mbrojtjes i Ukrainës vlerësoi të premten se Rusia ka grumbulluar më shumë se 94,000 trupa pranë kufijve të tyre dhe tha se ekziston një probabilitet i një "përshkallëzimi në shkallë të gjerë" në fund të janarit.

Zyrtarët ukrainas dhe perëndimorë shprehën së fundmi alarmin për një grumbullim trupash ruse pranë Ukrainës, duke thënë se kishin frikë se paralajmëronte një pushtim. Moska ka mohuar planifikimin për të pushtuar dhe ka akuzuar Ukrainën dhe mbështetësit e saj perëndimorë për fabrikim të pretendimeve për të mbuluar planet e tyre të supozuara agresive.