Botë

OBSH-ja thotë se masat kundër Deltas funksionojnë edhe për variantin Omicron

Foto: AP
 

Zyrtarët e Organizatës Botërore të Shëndetësisë thonë se mbylljet e kufijve të miratuara nga disa vende mund të blejnë kohë për t'u marrë me variantin e COVID-19, Omicron, por masat e vendosura dhe përvoja e fituar në trajtimin e variantit delta duhet të mbeten themeli për luftimin e pandemisë.

Ndërsa disa vende të rajonit po përballen me rritje, rastet e COVID-19 dhe vdekjet në shumë të tjerë janë ulur, u tha gazetarëve drejtori rajonal i OBSH-së për Paqësorin Perëndimor, Takeshi Kasai.