Botë

Putini kërkon tërheqjen e NATO-s nga lindja e Evropës

 

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka propozuar nisjen e bisedimeve me Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj, siç ka thënë, për zgjerimin ushtarak të NATO-s në lindje të Evropës.

Putini ka thënë se me bisedimet e reja do të synohen marrëveshje që do t’ia parandalonin NATO-s zgjerimin në Lindje. Ai ka thënë se Moskës i duhet garanci ligjore për pretimet që NATO-ja i ka shkelur në të kaluarën.