Botë

ECDC: 42 raste të Omicronit në BE deri më sot

 

Deri më sot, në vendet e Bashkimit Evropian janë identifikuar 42 raste me variantin e ri të koronavirusit të njohur si Omicron, është njoftuar nga Qendra Evropiane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (ECDC).

Infeksionet janë konfirmuar kryesisht tek të rinjtë dhe simptomat e tyre janë zakonisht më të buta, tha presidentja e ECDC Andrea Amon, raportoi Guardian.