Botë

India ka më shumë gra se burra për herë të parë në historinë e saj

Foto: The Guardian
 

India ka më shumë gra sesa burra për herë të parë në historinë e saj të regjistrimit, sipas një sondazhi të qeverisë që tregon ndryshime të rëndësishme shoqërore në vend.

Anketa e pestë Kombëtare e Familjes dhe Shëndetit (NFHS) e kryer nga qeveria midis vitit 2019 dhe 2021 ka zbuluar se India tani ka 1,020 gra për çdo 1,000 burra.