Botë

Franca fajëson trafikantët për tragjedinë në kanalin anglez

 

Franca ka fajësuar trafikantët për vdekjen e 31 personave në kanalin anglez, kur anija e tyre u fundos. Ministria e Punëve të Brendshme në Francë ka thënë se 33 persona besohet se ishin në anijen e vogël në momentin e fundosjes. Autoritetet kanë gjetur 31 trupa, përfshirë pesë gra, njëra prej tyre shtatzënë. Dy persona kanë shpëtuar, ndërsa një tjetër është raportuar i zhdukur.

Kombësia e migrantëve ende nuk është bërë e ditur. Shteti francez ka deklaruar se kjo ishte tragjedia më e madhe në histori të kalimeve të refugjatëve mes Francës dhe Britanisë së Madhe.