Botë

Hoqën dorë për Evropën, por mund të kthehen mbrapsht

Të mërkurën CNN foli me familjet që kishin kërkuar strehim në depon rreth një kilometër nga kufiri, ku normalisht strehohen mallrat. Të shtrirë mbi batanije dhe çanta gjumi, sendet e grumbulluara rreth tyre, ata u lehtësuan nga të ftohtët, por të shqetësuar për të ardhmen e tyre dhe të mavijosur nga sprova, disa kanë shpenzuar mijëra euro për vizat bjelloruse dhe për fluturimet për në Minsk

 

Të mërkurën CNN foli me familjet që kishin kërkuar strehim në depon rreth një kilometër nga kufiri, ku normalisht strehohen mallrat. Të shtrirë mbi batanije dhe çanta gjumi, sendet e grumbulluara rreth tyre, ata u lehtësuan nga të ftohtët, por të shqetësuar për të ardhmen e tyre dhe të mavijosur nga sprova, disa kanë shpenzuar mijëra euro për vizat bjelloruse dhe për fluturimet për në Minsk

Kurdët e Irakut dhe emigrantët e tjerë që udhëtuan në Bjellorusi javët e fundit, duke shpenzuar kursimet e tyre të jetës në biletat ajrore dhe duke pritur në harresë në kampet e improvizuara të ftohta me shpresën për të kaluar në Evropë, tani përballen me mundësinë për t'u kthyer në shtëpi.

Qindra emigrantë gjithnjë e më të frustruar, të bllokuar në kufirin Bjellorusi-Poloni, sulmuan një pikë kontrolli të martën, duke hedhur gurë, degë druri dhe mbeturina të tjera mbi forcat polake të sigurisë që qëndronin krah për krah me mburoja vetëm disa metra larg. Përpjekjet për të thyer barrikadën e kufirit me tela me gjemba çuan në një përplasje të rrezikshme, me policët polakë që reaguan me topa uji dhe gaz lotsjellës.