Botë

Sherri rreth peshkimit post-Brexit: Britania tërheq ambasadorin francez

 

Tërheqja e ambasadorit ka ndodhur pasi që Franca bëri të ditur se do të zbatojë politika të zero tolerancës kundruall Britanisë dhe do ta bllokojë qasjen për secilën prej anijeve të saj, derisa vendi të mos ua ndajë licencat e reja peshkatarëve francezë

Qeveria e Britanisë së Madhe ka njoftuar të enjten se do të tërheqë në Londër ambasadorin francez, në shenjë proteste ndaj veprimeve të Francës në kuadër të përplasjes rreth peshkimit post-Brexit.

Tensionimi më i fundit i marrëdhënieve Londër-Paris ka ndodhur pasi Ministria franceze për dete e konfirmoi ndalimin e një anijeje britanike gjatë një kontrolli të zakonshëm dhe se nuk i është lejuar peshkimi në ujërat francezë, ndërkaq një tjetër lundrakeje të tillë i është tërhequr vërejtja.