Botë

Erdogani urdhëron shpalljen non grata të 10 ambasadorëve të huaj

 

Ministria e Jashtme ka bërë të ditur pas takimit se diplomatët “e kanë kaluar kufirin” e sjelljes së pranueshme diplomatike, duke e lëshuar një deklaratë që thërret për lirimin e Kavalas

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, ka urdhëruar të shtunën që të shpallen persona non grata 10 ambasadorë të shteteve të huaja që kanë bërë thirrje për lirimin e filantropit Osman Kavala.

Përfaqësuesit e shteteve perëndimore, përfshirë atë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të Francës dhe Gjermanisë në Ankara, nëpërmjet një deklarate gjatë javës, kanë bërë thirrje për zgjidhjen e rastit të Kavalas, që po mbahet në burg nga vitit 2017, ani pse nuk është dënuar për krime.