Botë

Fëmijët e traumatizuar nga brutaliteti i policisë

Fëmijët e racës së zezë përbëjnë më shumë se 50-përqindëshin e rasteve me prangosje, ani pse ata janë vetëm 15 për qind e popullsisë së fëmijëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ata dhe fëmijët e minoriteteve të tjera cilësohen nga policia me moshë më të madhe sesa që janë. Forcat e përdorura më së shumti janë shtrirja përtokë dhe goditjet të përcjella nga drejtimi i armëve ose përdorimi i tyre ndaj fëmijëve. Më pak janë përdorur taktikat e spërkatjes dhe të qenve K-9

 

Fëmijët e racës së zezë përbëjnë më shumë se 50-përqindëshin e rasteve me prangosje, ani pse ata janë vetëm 15 për qind e popullsisë së fëmijëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ata dhe fëmijët e minoriteteve të tjera cilësohen nga policia me moshë më të madhe sesa që janë. Forcat e përdorura më së shumti janë shtrirja përtokë dhe goditjet të përcjella nga drejtimi i armëve ose përdorimi i tyre ndaj fëmijëve. Më pak janë përdorur taktikat e spërkatjes dhe të qenve K-9

Avokatët si Na’Shaun Neal thonë se policët që përdorin forcën ndaj të miturve shpesh varen nga përshtypja se fëmijët gënjejnë. Kundër fjalës së një polici, Neal thotë se “zakonisht askush nuk u beson fëmijëve”.

Neal përfaqëson dy djemtë e identifikuar si R.R dhe P.S nëpër dokumentet e gjykatës. Ata janë përfshirë në një përleshje me policinë më 4 korrik të vitit 2019.