Botë

Partitë gjermane synojnë ta emërojnë Scholzin kancelar deri në fillimdhjetor

 

Tri partitë që synojnë formimin e Qeverisë së re në Gjermani kanë bërë të ditur të enjten se synojnë që kancelarin e ardhshëm të vendit ta caktojnë deri në fillim të dhjetorit. Megjithëkëtë, përfaqësuesit e partive kanë thënë se përpara vetes kanë një detyrë të ndërlikuar.

Socialdemokratët e qendrës së majtë, ambientalistët e Gjelbër dhe Demokratët e Lirë pro biznesit kanë hapur bisedimet formale pas ujdisë preliminare të javës së shkuar, e cila i përcaktoi prioritetet e tyre, por i la të hapura shumë çështje.