Botë

Auf Wiedersehen: Merkeli në samitin e saj të fundit (mbase) të BE-së

Bruksel, 21 tetor (Reuters) – Liderët e Bashkimit Evropian e ndalën për pak minuta takimin e tyre në Bruksel të enjten për një fotografi lamtumirëse me Angela Merkelin, e cila po merr pjesë në atë që mund të jetë i fundit prej më shumë se 100 samiteve të bllokut gjatë afro 16 vjetëve të saj si kancelare e Gjermanisë.

 

Doajenja e politikës evropiane është ulur në tryezë të konferencave me katër presidentë francezë, pesë kryeministra britanikë dhe tetë italianë që prej samitit të saj të parë të BE-së në dhjetorin e 2015-s. Të enjten ajo është ulur sërish në një tryezë të negociatave me liderët e 27 vendeve të BE-së. Ky supozohet të jetë samiti i saj i fundit prej më se 100 syresh. Por, nëse partitë politike në Gjermani nuk arrijnë që ta formojnë Qeverinë e re deri në mes të dhjetorit, atëherë 67-vjeçarja mund të rikthehet në Bruksel edhe për samitin e saj të 108-të

Bruksel, 21 tetor (Reuters) – Liderët e Bashkimit Evropian e ndalën për pak minuta takimin e tyre në Bruksel të enjten për një fotografi lamtumirëse me Angela Merkelin, e cila po merr pjesë në atë që mund të jetë i fundit prej më shumë se 100 samiteve të bllokut gjatë afro 16 vjetëve të saj si kancelare e Gjermanisë.

Në një analizë mbi karrierën e gjatë politike të Merkelit, Reutersi ka numëruar se si doajenja e politikave evropiane është ulur në tryezë të konferencave me katër presidentë francezë, pesë kryeministra britanikë dhe tetë italianë që prej samitit të saj të parë të BE-së në dhjetorin e 2015-s.