Botë

Fondacioni Gates do të shpenzojë 120 milionë dollarë për qasjen në pilulën për COVID-19

Foto: AP
 

Fondacioni Bill dhe Melinda Gates thotë se do të shpenzojë 120 milionë dollarë për të rritur qasjen në versionet e përgjithshme të pilulës antivirale për COVID-19 të prodhuesit të ilaçeve Merck, për vendet me të ardhura të ulëta, nëse ilaçi provohet nga rregullatorët.

Fondacioni privat tha në një deklaratë se nuk ka vendosur si do t’i shpërndajë paratë, por do të përdorë fonde për të “mbështetur një sërë aktivitetesh që nevojiten për të zhvilluar dhe prodhuar versione të përgjithshme”.