Botë

Turqia thërret në konsultime 10 ambasadorë perëndimorë rreth rastit Kavala

Ministria e Jashtme e Turqisë ka thirrur të martën në konsultime ambasadorët e Francës, të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe të tetë vendeve të tjera perëndimore në shenjë proteste ndaj kërkesave të këtyre vendeve për lirimin e filantropit dhe aktivistit të burgosur të të drejtave të njeriut, Osman Kavala, në përputhje me vendimin e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

 

Në katërvjetorin e burgosjes së Osman Kavalas, filantrop dhe aktivist i njohur i të drejtave të njeriut, ambasadat e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Kanadasë, Francës, Finlandës, Danimarkës, Gjermanisë, Holandës, Zelandës së Re, Norvegjisë dhe Suedisë kanë lëshuar një deklaratë të rrallë, të përbashkët, që bënte thirrje për lirimin e menjëhershëm të filantropit. Veprimi ka nxitur reagimin e menjëhershëm të Ankarasë

Ministria e Jashtme e Turqisë ka thirrur të martën në konsultime ambasadorët e Francës, të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe të tetë vendeve të tjera perëndimore në shenjë proteste ndaj kërkesave të këtyre vendeve për lirimin e filantropit dhe aktivistit të burgosur të të drejtave të njeriut, Osman Kavala, në përputhje me vendimin e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

Kërkesat kishin nxitur zemërimin e zyrtarëve qeveritarë, të cilët i akuzuan vendet për ndërhyrje në gjyqësorin turk, ka raportuar transmetuesi “Al-Jazeera”.