Botë

Partitë gjermane dakordohen rreth nisjes së bisedimeve zyrtare për koalicion

 

Liderët e SPD-së, të Gjelbërve dhe Demokratëve të Lirë (FDP) kanë thënë se bisedimet eksploruese kanë qenë konstruktive dhe u kanë mundësuar që ta përcaktojnë udhëpërshkrimin drejt negociatave më formale. Po qe se ato rezultojnë me sukses, atëherë socialdemokrati Olaf Scholz do të bëhej lideri i ri i Gjermanisë

Lideri i Socialdemokratëve të qendrës së majtë në Gjermani, Olaf Scholz, ka hedhur të premten një hap tutje drejt pasimit të Angela Merkelit si kancelar, duke njoftuar se ai dhe liderët e dy partive më të vogla tani synojnë që të kalojnë në bisedimet zyrtare për koalicion.

Liderët e SPD-së, e cila ka dalë e para në zgjedhjet e muajit të shkuar, të Gjelbërve dhe Demokratëve të Lirë (FDP) kanë thënë se bisedimet eksploruese kanë qenë konstruktive dhe u kanë mundësuar që ta përcaktojnë udhëpërshkrimin drejt negociatave më formale.