Botë

Shlyerje e historisë së ujgurëve me “edukim të dhunshëm”

Kontrolli është gjithashtu më i rreptë në fshatra, larg nga pazaret që qeveria është e etur t’ua tregojë vizitorëve.

 

"Përpjekjet tona kundër terrorizmit dhe deradikalizimit kanë arritur rezultate të jashtëzakonshme", thotë një zyrtar kinez han. Zyrtarët u shmangen pyetjeve se sa ujgurë u arrestuan, megjithëse statistikat treguan një rritje të jashtëzakonshme të arrestimeve para se qeveria të ndalonte lirimin e tyre në vitin 2019. Në vend të kësaj ata na thonë gjatë turneut se ata kanë projektuar zgjidhjen e përsosur të terrorizmit, duke mbrojtur kulturën ujgure

Kontrolli është gjithashtu më i rreptë në fshatra, larg nga pazaret që qeveria është e etur t’ua tregojë vizitorëve.

Në një fshat ku ndalemi, një burrë i moshuar ujgur i përgjigjet vetëm një pyetjeje - "Ne nuk kemi koronavirus këtu, gjithçka është mirë" - para se një zyrtar lokal han kinez të kërkojë që të dijë se çfarë po bëjmë.