Botë

Babis humb shumicën në Parlament, opozita feston fitoren

 

Kryeministri miliarder i Republikës Çeke, Andrej Babis, dhe partia e tij në pushtet ANO do të humbasin shumicën në Parlament, sugjerojnë rezultatet e pjesshme.

Me rreth 99% të zonave të votimit që raportojnë, televizioni çek parashikon se dy koalicionet e opozitës do të fitojnë 108 nga 200 vende në Parlament.