Gruevski e Mijallkov shpëtuan nga paraburgimi, Hahn e konsideron mesazh për drejtësinë

Gruevski e Mijallkov shpëtuan nga paraburgimi, Hahn e konsideron mesazh për drejtësinë

03 July 2017 11:30

Aktakuzat e Prokurorisë Speciale Publike të marrin epilog gjyqësor, në mënyrë që të kthehet besimi i qytetarëve në sistemin gjyqësor.

Këtë mesazh eurokomsionari për zgjerim Johannes Hahn e dërgoi nëpërmjet intervistës për Radion Evropa e Lirë, siç transmeton Alsat-M, duke shtuar se kjo do të ishte mesazh i qartë për funksionimin e gjyqësorit në mënyrë të pavarur.

E rëndësishme është që njerëzit të kenë përshtypje, nëse doni të jenë të bindur se të gjitha rastet kriminale tërësisht hetohen dhe nëse ka nevojë të përfundojnë akuzat, të ketë raste gjyqësore dhe nëse ka nevojë edhe sanksione e kështu me radhë. Bëhet fjalë për gjithë sistemin gjyqësor që duhet të funksionojë, deklaroi Johannes Hahn, komisionari Evropian për Zgjerim dhe Fqinjësi.

Sa i përket mandatit të PSP-së, Han tha se kjo çështje i takon Qeverisë. I pyetur nëse BE-ja mbështet reformat e paralajmëruara në gjyqësor, Hahn u përgjigj:

I besoj z.Pribe dhe ekipit të tij që ta shqyrtojnë atë dhe të gjejnë zgjidhje të përshtatshme që do t’iu përgjigjet nevojave të vendit. Absolutisht është e nevojshme të kthehet besimi në gjyqësinë e pavarur, cilësinë e gjyqësorit. Mendoj se ky është edhe qëllimi i njerëzve që punojnë me të, prokurorë, gjykatës, nëpunës shtetërorë. Mendoj se gjithashtu kjo është diçka që qytetarët e vendit e meritojnë: të mbështeten në gjyqësi funksionale, transparente dhe të pakorruptuar- tha Johannes Hahn, komisionari Evropian për Zgjerim dhe Fqinjësi.

Komisioneri Evropian për Zgjerim, Hahn, ditë më parë mori pjesë në seancën tematike të Qeverisë kushtuar prioriteteve reformuese prioritetet për integrimin e vendit.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme