Botë

Pfizeri i kërkon SHBA-së që ta lejojë përdorimin e vaksinës anti-COVID tek moshat 5-11 vjeç

Foto: AP
 

Pfizeri ka kërkuar nga qeveria amerikane të enjten që t'ia aprovojë vaksinën e saj për fëmijët e moshave 5 deri në 11 vjeç, në mënyrë që të evitohen infektimet tek të rinjtë dhe kështu të mbahen shkollat të hapura.

Nëse rregullatori i jep dritën e gjelbër kësaj kërkese, dhënia e vaksinave tek fëmijët mund të fillojë brenda pak javësh, për afërsisht 28 milionë fëmijë të këtyre grup-moshave.