Botë

Me zotimin për stabilitet, SPD-ja synon aleancë trepalëshe për Gjermaninë

 

“Partneriteti transatlantik është thelbësor për ne në Gjermani... Andaj mund të prisni kontinuitet në këtë aspekt”, ka thënë kandidati për kancelar i SPD-së, Olaf Scholz, ndërkaq ka shtuar se shpreson për arritjen e një marrëveshjeje të koalicionit “po qe se është e mundur” deri në Kërshëndella. Tani vendimtarë për qeverinë e ardhshme gjermane janë Partia e Gjelbër dhe Demokratët e Lirë liberalë (FDP)

Socialdemokrati i Gjermanisë, Olaf Scholz, është zotuar të hënën për fuqizimin e Bashkimit Evropian dhe për ruajtjen e partneritetit transatlantik në një koalicion trepalësh, të cilin ai shpreson që ta formojë deri para Kërshëndellave për ta pasuar qeverisjen e konservatorëve të Angela Merkelit.

SPD-ja e Scholzit ka dalë fituese në zgjedhjet kombëtare të së dielës, duke u renditur para bllokut konservator, dhe synon që t’i prijë një qeverie për të parën herë që nga viti 2005 në koalicion me të Gjelbrit dhe Demokratët e Lirë liberalë (FDP).