Botë

Gjermania e Merkelit, lidere e botës së lirë

 

Është quajtur lidere e botës së lirë kur populistët autoritar po marshonin në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara, mirëpo Angela Merkel i ka dhenë fund pushtetit 16-vjeçar me trashëgimi të pashoqe si në Gjermani ashtu edhe jashtë saj.

Në zyrën ku të gjithë e thërrisnin si “kancelarja e përjetshme”, Merkel, 67-vjeçare, largohet me popullaritet të madh saqë do të fitonte edhe mandatin e saj të pestë nëse do të dëshironte të shtrinte edhe më tej pushtetin.