Botë

Prezantimi i “PowerPointit” që nxiti përplasje ndërkombëtare

 

Avokatët e saj kanë thënë se SHBA-ja mashtroi gjykatën, në veçanti për “PowerPointin”, duke fshehur informacionet në dy faqe që tregonin se “HSBC”, në fakt, nuk ishte duke u mbajtur në errësirë për natyrën e vërtetë të marrëdhënies “Skycom”-“Huawei”. Amerika donte që Mengu të gjykohej për akuzat për mashtrim që lidheshin me shkeljen e pretenduar të sanksioneve amerikane kundër Iranit. Ajo i mohoi akuzat

Kur aeroplani i Meng Wanzhout aterroi në Vancouver më 1 dhjetor 2018, ajo po mendonte për një pushim të shkurtër. Por pas gati tre vjetësh, shefja e financave në “Huawei” dhe e bija e themeluesit të gjigantit të telekomit, është më në fund grua e lirë.

Të premten, prokurorët njoftuan se një kërkesë për ekstradim të saj në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, është refuzuar.