Botë

Biden në OKB: Fund luftës së pamëshirshme, fillim diplomacisë së pamëshirshme

 

Duke folur për të parën herë si president i SHBA-së në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, Biden është zotuar që të bashkëpunojë me aleatët gjatë asaj që e quajti “dekadë vendimtare për botën”. Toni i fjalimit përbënte kontrast dramatik prej atij të pararendësit të tij. Porse liderët botërorë u përgjigjën me skepticizëm karshi thirrjes së Bidenit për paqe, të shpalosur vetëm disa ditë pasi që u bë e ditur se SHBA-ja, Britania e Madhe dhe Australia kishin negociuar në mënyrë sekrete për muaj me radhë rreth ndërtimit të një flote të re nëndetësesh me energji bërthamore

Presidenti amerikan Joe Biden ka premtuar të martën në Kombet e Bashkuara se tërheqja nga Afganistani do të jetë pikë kthese në histori, në kuadër të së cilës “lufta e pamëshirshme” do të zëvendësohet me “diplomaci të pamëshirshme”, ndërsa është zotuar për angazhim të përtërirë me OKB-në dhe me aleatët e vendit të tij.

Duke folur për të parën herë si president i SHBA-së në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, Biden është zotuar njashtu që të bashkëpunojë me aleatët gjatë asaj që e quajti “dekadë vendimtare për botën”.