Botë

Dënohet për terrorizëm personi i portretizuar si hero në filmin “Hotel Ruanda”

Foto: AP
 

Paul Rusesabagina, i portretizuar në një film si heroi shpëtues gjatë gjenocidit në shtetin e Ruadës është dënuar për terrorizëm.

Rusesabagina u shpall fajtor për mbështetjen e një grupi rebel që vrau civilë në sulmet e vitit 2018, ku ishin vrarë dhjetëra persona. Familja e të dënuarit thanë se ai ishte dërguar me forcë në Ruandë dhe se ndaj tij nuk pati gjykim të drejtë.