Botë

Familja afgane në Poloni përgatiti supë me kërpudha, vdes djali 5-vjeçar

 

Prokuroria dhe policia në Poloni ka nisur hetimet për helmimin me kërpudha të një familjeje afgane që u evakuua nga Kabuli gjatë muajit korrik. Një fëmijë pesëvjeçar ka vdekur kur familja përgatiti supë me kërpudhat helmuese që i kishte mbledhur në pyll.

Ndërkaq, vëllai i tij 6-vjeçar ka bërë transplantimin e veshkës shkaku i helmimit, por doktorët në spitalin kryesor të fëmijëve në Poloni, kanë bërë të ditur se mbijetesa e djalit do të jetë shumë e vështirë.