Botë

Ekonomi e rraskapitur në Afganistan, rritje e çmimeve dhe zhvlerësim i valutës

Foto: AP
 

Në Kabul ka nisur tashmë jeta pa praninë e trupave të huaja, por me çmime të larta në tregje dhe radhë të gjata jashtë bankave, që tregojnë se qytetarët pritet të përballen me një sërë problemesh të përditshme pas marrjes së vendit nga talebanët.

Në një treg të kryeqytetit, njerëzit shesin aksesorët personalë, pajisje të vogla shtëpiake dhe artikuj të tjerë. Por ka një problem, ata ankohen se askush nuk bën blerje.