Botë

Ekstremistët ngrenë krye nga suksesi i talebanëve

FOTO: AP/ Festimet nga një grup i Al-Qaedas në një cep të largët të Sirisë së shkatërruar nga lufta ishin një shprehje e triumfit nga grupet radikale islamike prej Rripit të Gazës në Pakistan dhe Afrikën Perëndimore, të cilat e shohin largimin e Amerikës së dëmtuar nga dhuna nga Afganistani si një mundësi për ta rikonfirmuar praninë e tyre

Ka shqetësime se Afganistani do të bëhet përsëri një bazë për militantët që të komplotojnë kundër Perëndimit, si sulmet e 11 shtatorit 2001, që shtynë Shtetet e Bashkuara të Amerikës të pushtojnë Afganistanin dhe më vonë Irakun

 

Ka shqetësime se Afganistani do të bëhet përsëri një bazë për militantët që të komplotojnë kundër Perëndimit, si sulmet e 11 shtatorit 2001, që shtynë Shtetet e Bashkuara të Amerikës të pushtojnë Afganistanin dhe më vonë Irakun

Pak ditë pas marrjes nën kontroll të Afganistanit nga talebanët, një kolonë militantësh kaloi nëpër qytetin Idlib në veriperëndim të Sirisë me makina që mbanin flamujt bardhezi të grupit. U binin borive dhe qëllonin me armë në ajër.

Festimet nga një grup i Al-Qaedas në një cep të largët të Sirisë së shkatërruar nga lufta ishin një shprehje e triumfit nga grupet radikale islamike prej Rripit të Gazës në Pakistan dhe Afrikën Perëndimore, të cilat e shohin largimin e Amerikës së dëmtuar nga dhuna nga Afganistani si një mundësi për ta rikonfirmuar praninë e tyre.