Botë

Korriku i sivjetmë, muaji më i nxehtë i matur ndonjëherë

 

Korriku i sivjetmë ishte muaji më i nxehtë i regjistruar ndonjëherë prejse ka nisur matja e temperaturave më shumë se 142 vjet më parë.

Sipas përllogaritjeve të fundit të Agjencisë kombëtare amerikane për hulumtimin e oqeaneve dhe atmosferës, gjatë korrikut, temperaturat e ajrit në hemisferën jugore kanë thyer rekordin historik 142-vjeçar, pasi si në tokë, ashtu edhe në sipërfaqen e oqeaneve, ishin për 1.68 gradë Celsius më të larta se sa mesatarja e shekullit 20.