Botë

Erdogani në flakë sherri i zjarreve të furishme

Derisa ekipet e zjarrfikësve po luftojnë kundër flakëve të zjarreve që kanë hyrë në ditën e shtatë, duke djegur fshatra e pyje në jug të vendit, Qeveria e presidentit turk, Recep Tayyip Erdogan, po përballet me kritika të ashpra, për shkak të kundërpërgjigjes së zbehtë dhe mungesës së përgatitjeve të nevojshme ndaj zjarreve.

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Partitë opozitare dhe grupet mjedisore e kanë akuzuar Qeverinë se ka dështuar të blejë hidrobombardues në kohën kur ndarja e fondeve ishte kanalizuar në projekte të mëdha ndërtimi, që i konsiderojnë të dëmshme për mjedisin. Ndërkaq, me mijëra qytetarë kanë zgjedhur mediat sociale për t’i bërë thirrje Erdoganit që të japë dorëheqje, teksa të tjerët e kanë kritikuar Qeverinë e tij për mungesë të resurseve dhe për atë që e quajtën përgatitje joadekuate

Derisa ekipet e zjarrfikësve po luftojnë kundër flakëve të zjarreve që kanë hyrë në ditën e shtatë, duke djegur fshatra e pyje në jug të vendit, Qeveria e presidentit turk, Recep Tayyip Erdogan, po përballet me kritika të ashpra, për shkak të kundërpërgjigjes së zbehtë dhe mungesës së përgatitjeve të nevojshme ndaj zjarreve.

Të përshkallëzuara edhe prej temperaturave të larta dhe erërave të fuqishme, zjarret që kanë nisur të mërkurën e kaluar u kanë marrë jetën tetë personave në Turqi. Mijëra banorë e turistë janë detyruar të zhvendosen, duke ua kthyer shpinën shtëpive dhe resorteve të përfshira nga flakët e rrufeshme.