Botë

Brenda një komploti të vrasjes nga Ku Klux Klani

Një informator i besueshëm i FBI-së do ta gjente fillin e lëmshit të një rasti vrasjeje, pasi incizimet e tij të siguruara me t’u infiltruar në grup do të ofronin një pasqyrë të hollësishme dhe të rrallë të punëve të pista të një celule moderne të klanit

Ora ishte rreth 11 e 30 në ditën e 19 marsit 2015, dhe njerëzit e klanit po festonin atë çfarë mendohej se ishte vrasje e suksesshme në Florida. Por FBI-ja ia kishte gjetur fillin lëmshit të kësaj vrasjeje. Një informator i besueshëm ishte infiltruar në grup, dhe incizimet e tij ofronin një pasqyrë të hollësishme dhe të rrallë të punëve të pista të një celule moderne të klanit. Ishte dëshmi e një hetimi të hollësishëm të terrorizmit brenda Shteteve të Bashkuara

 

Ora ishte rreth 11 e 30 në ditën e 19 marsit 2015, dhe njerëzit e klanit po festonin atë çfarë mendohej se ishte vrasje e suksesshme në Florida. Por FBI-ja ia kishte gjetur fillin lëmshit të kësaj vrasjeje. Një informator i besueshëm ishte infiltruar në grup, dhe incizimet e tij ofronin një pasqyrë të hollësishme dhe të rrallë të punëve të pista të një celule moderne të klanit. Ishte dëshmi e një hetimi të hollësishëm të terrorizmit brenda Shteteve të Bashkuara

Joseph Moore mori frymë thellë. Fytyrën ia kishte mbuluar djersa. Ishte nervoz. Me vete kishte një celular me fotografinë e një burri shtrirë përtokë. Burri dukej i vdekur, me kanotierën të shqyer dhe pantallonat të lagura.

Re të zeza burg kishin mbuluar qiellin derisa Moore po përshëndetej me një burrë tjetër, i cili i tha të futej në një makinë ngjyrë të kaltër metalike. Ishin takuar prapa një koteci pulash të një miku të vjetër në Floridën veriore rurale.