Botë

Dënohen ish-kryekuvendari dhe dy ish-ministra të Maqedonisë për sulmet në parlament më 2017

Trajko Veljanovski
 

Gjykata Penale në Shkup dënoi me gjashtë vjet e gjysmë burgim ish-kryetarin e Parlamentit Trajko Veljanovski për organizimin e ngjarjeve të dhunshme të 27 prillit të vitit 2017.

Për të njëjtën vepër, gjykata u shqiptoi dënimin me nga gjashtë vjet e tre muaj burgim edhe Mile Janakievskit, ish-ministër i Transportit dhe Spiro Ristovskit, ish-ministër i Arsimit në qeverinë e Nikolla Gruevskit. Ndërkaq, ish-drejtori i Shërbimit Sekret, Vladimir Atanasovski u dënua me 6 vjet burgim.