Botë

“Parada e Krenarisë” në Hungari kthehet në protestë kundër Orbanit

FOTO: AP
 

Rreth 30.000 njerëz janë bashkuar në festimet e përvjetshme të “Paradës së Krenarisë” në Budapest të shtunën, kanë thënë organizatorët, me të pranishmit që marshuan me veshje shumëngjyrëshe nëpër kryeqytetin hungarez në mbështetje të përfshirjes së tyre në komunitet dhe lirisë.

Por këtë vit, “Parada e Krenarisë” atje është gjithashtu një protestë, ndërsa njerëzit e LGBTQ dhe aleatët e tyre protestojnë kundër politikës gjithnjë e më armiqësore të vendit ndaj komuniteteve të tyre - të shënuara nga një ligj i ri, homofobik, i miratuar së fundmi nga qeveria e Hungarisë.