Botë

Rruga vdekjeprurëse drejt askundit

“Unë fjeta me 18-vjeçarin për një vit në të njëjtin shtrat, në kampin Miral. Kemi ngrënë së bashku çdo ditë, kemi biseduar me njëri-tjetrin. Ne u lidhëm kështu", kujton Aliu, duke thënë që shoku i tij ishte" shumë i zgjuar" dhe një "person i thjeshtë, i mirë"

Frika e Aliut nga uji buron nga një tragjedi personale. Dy nga miqtë e tij të ngushtë humbën jetën dhjetorin e kaluar ndërsa po kalonin lumin Drina përgjatë kufirit Bosnjë-Serbi. Të rinjtë, të moshës 18 dhe 24 vjeç, po përpiqeshin të ktheheshin rrugëve tokësore nga Bosnja në Greqi, ku shpresonin të gjenin punë dhe t'u dërgonin para familjeve të tyre në Pakistan, thotë Aliu për “Al-Jazeeran”

 

Frika e Aliut nga uji buron nga një tragjedi personale. Dy nga miqtë e tij të ngushtë humbën jetën dhjetorin e kaluar ndërsa po kalonin lumin Drina përgjatë kufirit Bosnjë-Serbi. Të rinjtë, të moshës 18 dhe 24 vjeç, po përpiqeshin të ktheheshin rrugëve tokësore nga Bosnja në Greqi, ku shpresonin të gjenin punë dhe t'u dërgonin para familjeve të tyre në Pakistan, thotë Aliu për “Al-Jazeeran”

Disa refugjatë dhe emigrantë kanë ndarë mendjen se nuk ia vlen të rrezikohet me kalimin e kufirit. "Unë nuk do t’i kaloj lumenjtë. Jeta është gjithçka. Keni vetëm një jetë. Vetëm një mundësi”, shpjegon Aliu, pakistanezi 23-vjeçar që jeton në Miral, në kampin e refugjatëve për burra beqarë në Velika Kladusha. Ai gjithashtu ka shumë frikë nëse e tregon emrin e vërtetë në shkrimin e “Al-Jazeeras”.

Frika nga uji