Botë

“Skuadra” majtiste sfidon Erdoganin

Një parti e re mëton të dëshmojë se politika e patrembur majtiste është mundësia e vetme për ta mposhtur presidentin e Turqisë. Megjithatë, kapërcimi i ndasive të brendshme opozitare do të jetë sfida e parë e madhe për këdo që synon t’i prijë opozitës në garën zgjedhore kundër Recep Tayyip Erdoganit. Sera Kadigil është politikane në ngritje që po shihet si prijëse e mundshme, vlerëson Selim Sazak, studiues i shkencave politike

 

Një parti e re mëton të dëshmojë se politika e patrembur majtiste është mundësia e vetme për ta mposhtur presidentin e Turqisë. Megjithatë, kapërcimi i ndasive të brendshme opozitare do të jetë sfida e parë e madhe për këdo që synon t’i prijë opozitës në garën zgjedhore kundër Recep Tayyip Erdoganit. Sera Kadigil është politikane në ngritje që po shihet si prijëse e mundshme, vlerëson Selim Sazak, studiues i shkencave politike

Deri vonë, Sera Kadigil ishte një nga yjet në ngritje e partisë kryesore opozitare të qendrës së djathtë të Turqisë, Partia Popullore Republikane (CHP). Avokate e arsimuar në Mbretërinë e Bashkuar në fund të 30-ve, Kadigil bëri emër për fjalimet e pasionuara për zhvillimet ndërkombëtare në parlament, me stilin e saj në emisionet informative të mbrëmjes dhe aktivizmin për çështjet e grave. Në 2018-n, ajo madje fitoi një vend shumë të lakmuar në asamblenë e CHP-së, duke marrë më shumë vota sesa shumë veteranë të partisë, shkruan revista politike amerikane, “Foreign Policy”.

Krahasimi me progresistët amerikanë