Botë

OKB-ja fakton abuzimin e njerëzve me prejardhje afrikane

Foto: Reuters
 

Komisionerja e lartë për të Drejtat e Njeriut e OKB-së, Mishell Bachelet, ka prezantuar të hënën raportin që dëshmon racizmin dhe shkeljet sistematike të të drejtave të njeriut kundër afrikanëve dhe njerëzve me prejardhje afrikane.

Ajo ka thënë se abuzimi nis qysh në fëmijërinë e hershme. Raporti ka dëshmuar abuzimet që kryhen ndaj nxënësve me prejardhje afrikane qysh në shkolla fillore. OKB-ja ka dënuar diskriminimin racor prej moshës së hershme.