Botë

Bjellorusia i cilëson sanksionet e Perëndimit si shpallje të “luftës ekonomike”

Foto: AP
 

Bjellorusia i ka cilësuar të martën sanksionet e vendosura nga Perëndimi, në kundërpërgjigje ndaj uljes së detyruar të një aeroplani në Minsk për arrestimin e një gazetar, si shpallje të një lufte ekonomike.

Fuqitë Perëndimore – përfshirë Bashkimin Evropian, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Britaninë e Madhe dhe Kanadanë – e kanë goditur Bjellorusinë me një valë sanksionesh të reja, duke vënë në shënjestër zyrtarët, ligjbërësit dhe ministrat e Qeverisë së presidentit Alexander Lukashenko.