Botë

Kuvendi i Malit të Zi miraton rezolutën për Srebrenicën

Foto: AP
Foto: AP
 

Kuvendi i Malit të Zi ka miratuar të enjten rezolutën për Srebrenicën, me 55 vota për, 19 kundër dhe shtatë abstenime.

Në këtë rezolutë ceket se Kuvendi i Malit të Zi e dënon ashpër gjenocidin e kryer në Srebrenicë, vërteton se gjenocidi ka ndodhur “në tokën e Evropës”, pas Luftës së Dytë Botërore, në të cilin kanë vdekur më shumë se 8.000 civilë boshnjak. Për më tepër, ajo e ndalon mohimin e hapur apo minimizimin e gjenocidit në Srebrenicë, teksa e shpallë 11 korrikun si Ditë të përkujtimit për viktimat e saj.