Botë

Bastisje e arrestime për korrupsion në Costa Rica

 

Autoritetet kostarikase kanë ekzekutuar me dhjetëra bastisje dhe arrestime, si pjesë e një hetimit të gjerë për korrupsion, të përqendruar në shpërblimet e ndara për kontrata të ndërtimit të rrugëve dhe mirëmbajtjen e tyre. Drejtori i Organizatës për Hetime Juridike, Walter Espinoza, ka thënë se ky ishte një prej hetimeve më domethënëse publike kundër korrupsionit.

Me anë të veturave e pronave dhënë si ryshfet, para dhe favore të tjera personale, një grup i kompanive private kanë siguruar ndihmën e zyrtarëve publikë për të përfituar nga kontratat qeveritare, ka bërë të ditur Espinoza.