Botë

Zvicra nuk e voton ligjin e ri të klimës për të ndihmuar në uljen e emetimeve të karbonit

FOTO: AP
 

Votuesit zviceranë kanë refuzuar një ligj të ri i cili ishte propozuar për të ndihmuar vendin të përmbushë objektivin e tij për uljen e emetimeve të karbonit për të trajtuar krizën klimatike.

Legjislacioni, i cili përfshinte taksat për karburantin e veturës dhe biletat e fluturimit, u kundërshtua nga 51.6 përqind e elektoratit nën sistemin e demokracisë së drejtpërdrejtë të Zvicrës.