Botë

Konfirmohet gjyqtari i parë federal mysliman në historinë e SHBA-së

Foto: CNN
 

Senati ka votuar për konfirmimin e Zahid Quraishit si gjykatës në Gjykatën e Qarkut të New Jerseyt, duke e bërë atë gjykatësin e parë federal mysliman në historinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Z. Quraishi do të jetë amerikani mysliman i parë në historinë e SHBA-së që do të shërbejë si gjyqtar federal. Besimi i tretë më i përhapur në SHBA dhe ai do të bëhet i pari që shërben si një gjyqtar sipas Nenit 3”, ka deklaruar kryetari i shumicës në Senat, Chuck Schumer.