Botë

“Trupat tanë janë skena krimi”

Johanesburg, Afrikë e Jugut - Ndërsa dielli i dimrit zhytej poshtë horizontit në një mbrëmje të ftohtë qershorin e kaluar, qindra gra, burra dhe fëmijë u mblodhën në rrugët e Meadowlands në Soweto.

 

Tshegofasto Pule ishte në muajin e tetë të shtatzënisë kur u vra dhe trupi iu var në pemë më 5 qershor 2020. “Al-Jazeera” përmbledh historinë e saj dhe të grave të tjera të vrara nga burrat atë ditë në një vend ku çdo katër orë vritet një grua

Johanesburg, Afrikë e Jugut - Ndërsa dielli i dimrit zhytej poshtë horizontit në një mbrëmje të ftohtë qershorin e kaluar, qindra gra, burra dhe fëmijë u mblodhën në rrugët e Meadowlands në Soweto.

Të veshur në të zeza, dhe duke kapur tullumbace rozë dhe qirinj që dridhen, turma - ca dorë për dore, shumë me lot në sy - u larguan për në shtëpinë e Tshegofatso Pule, fjalët e një kënge të vjetër të luftës anti-aparteidit që jehojnë në ajrin përreth tyre, shkruan “Al-Jazeera”.