Botë

Bosnja përballë një krize tjetër etnike

Foto: AP

Ani pse Bosnjë-Hercegovina ka shmangur luftën e plotë që prej vitit 1995, revista politike “Foreign Policy” vlerëson se shteti ballkanik kurrë më parë nuk ka qenë buzë një krize tjetër etnike sesa që është sot.

 

Neglizhenca e Bashkimit Evropian dhe e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka nxitur Rusinë që t’u fryjë flakëve etnike në Bosnjë-Hercegovinë

Ani pse Bosnjë-Hercegovina ka shmangur luftën e plotë që prej vitit 1995, revista politike “Foreign Policy” vlerëson se shteti ballkanik kurrë më parë nuk ka qenë buzë një krize tjetër etnike sesa që është sot.

Rusia e frymëzuar nga pasiguritë e Bashkimit Evropian dhe të NATO-s është duke nxitur përçarjen etnike të Bosnjës, teksa Brukseli i vetëkënaqur po shikon se si vendi po vihet buzë greminës. Është koha që Shtetet e Bashkuara të Amerikës të ndërhyjnë përpara se të presin për një denoncim katastrofik të këtyre zhvillimeve të rrezikshme, ka vlerësuar revista.