Botë

Spanja në krizë humanitare, mijëra emigrantë marokenë hyjnë në brigjet detare

 

Spanja po përballet me krizë humanitare dhe diplomatike, pasi mijëra marokenë kanë mbërritur në brigjet spanjolle, duke përfituar prej zbutjes së masave kontrolluese kufitare.

Ata kanë ardhur përmes ujërave të Mesdheut, duke notuar ose pedaluar barka të vogla deri në tokën evropiane.