Botë

Me “certifikatat e gjelbra”, BE-ja shpreson t’i lehtësojë udhëtimet

 

Gjermania shpreson se do të arrihet shpejt një marrëveshje për certifikatat e COVID-19, që do t’ua lejonin qytetarëve të udhëtonin më lirshëm përbrenda Bashkimit Evropian, në kohën kur gjithnjë e më shumë shtete po rihapen pas uljes së numrit të infektimeve në prag të pushimeve veriore.

Ministrat e çështjeve evropiane janë takuar të martën në Bruksel për të diskutuar hollësitë e asaj që po quhet “certifikatë e gjelbër”, të cilën BE-ja shpreson që ta paraqesë në qershor, por që ende nuk është arritur një ujdi ndërmjet Komisionit Evropian, euro-deputetëve dhe qeverive anëtare të BE-së.