Botë

“Kështjella e Drakulës” ofron vaksina anti-COVID për vizitorët

Foto: AP

Atyre që janë mjaftueshëm të guximshëm për ta marrë një dozë të vaksinës “Pfizer”, u ofrohen edhe “diploma vaksinimi”, të cilat ilustrohen në mënyrë të përshtatshme me pamjen e një punëtori shëndetësor “me dhëmbë vampiri” që e vringëllon një shiringë. “Kam ardhur për ta vizituar kështjellën bashkë me familjen dhe kur e pashë posterin, e mblodha gjithë guximin dhe pranova që të vaksinohesha”, ka thënë Liviu Necula, një inxhinier 39-vjeçar

 

Atyre që janë mjaftueshëm të guximshëm për ta marrë një dozë të vaksinës “Pfizer”, u ofrohen edhe “diploma vaksinimi”, të cilat ilustrohen në mënyrë të përshtatshme me pamjen e një punëtori shëndetësor “me dhëmbë vampiri” që e vringëllon një shiringë. “Kam ardhur për ta vizituar kështjellën bashkë me familjen dhe kur e pashë posterin, e mblodha gjithë guximin dhe pranova që të vaksinohesha”, ka thënë Liviu Necula, një inxhinier 39-vjeçar

Vizitorëve në Kështjellën e ndaluar Bran në Rumani, e cila njihet si strofull e Drakulës, po u ofrohen “kafshime” krejt tjetër fare prej dhëmbëve vampiri në iniciativën shtetërore për vaksinim kundër koronavirusit.

Atyre po u administrohen vaksinat kundër sëmundjes pandemike në kuadër të “maratonës së vaksinimit” përgjatë majit, e cila po zhvillohet përpara kështjellës të shekullit 14-të, në përpjekjen për t’i trimëruar njerëzit që të mbrohen kundër COVID-19.