Botë

Studimi i Izraelit për vaksinën Pfizer, 95% efektive

FOTO: AP
 

Dy doza të vaksinës Pfizer-BioNTech mund të sigurojnë më shumë se 95 për qind mbrojtje kundër infeksionit, sëmundjes së rëndë dhe vdekjes nga COVID-19, sipas një studimi novator në Izrael.

Vendi i Lindjes së Mesme aktualisht kryeson botën në programin e tij të vaksinimit, me më shumë se gjysmën (56 për qind) të popullsisë së tij që kanë marrë tashmë të dyja dozat e vaksinës Pfizer.